Tuesday, February 3, 2009

Bertukar wajah ...... :)

ada terbaca entry aku bertajuk " TRAGEDI 1 RAMADHAN " .....Klu lom baca sila bca dulu k...coz entry ni merupakan smbungan cerita bagi tajuk tersebut...bile diingat2 balik amat menakutkan....aku sngt2 takut jika kehilangan insan tersayang....mak, ayah, akak, adik, kwn2 n termasuklah CHENTA HATI adalah org yg paling aku sayang.....

dlm entry yg lps2 aku slalu citer, time hujung mgu aku g pahang....nak tau knp aku slalu g pahang bersama CHENTA HATI....? sume nye kerana kereta ini.....yup, kereta yg bnyk memberi kngan antara aku dan dia....skrg kereta ini telah bertukar wajah...dulu wajah nye lembut je...ayu je.....skrg ni, wajah nye sngt garang, segarang tuan nye..... :) ......merah itu garang or merah itu gagah ek....yg mana satu tepat...??? :)



:: wajah yang asal sblm kmlngn berlaku ::


:: peristiwa 1 RAMADHAN ::


:: berubah wajah ::


jelas di wajah CHENTA HATI kegembiraan yg sukar diungkapkan oleh nye....tapi aku tau apa yg dia pk kan....saje aku biarkan dia melayan perasaan spnjg perjalanan.........spnjng perjalanan pulang ke kg, dia asyik tersenyum je.....aku suke dia kelihatan begitu....katenye " xsabar nk tunjukkan pada emak....nk bawa emak jalan2... "..... baik anak bongsu mak ni....


:: slmt smpi di kampung....cik yumici ada di blakang kereta tu...perasan tak.... :) ::


:: CHENTA HATI ::


tiap2 hari aku berpesan, hati2 drive....jgn laju2 sngt....emmmmmm....mula2 ok lagi...bawa dngn penuh hati2 n sopan santun di jalan raya....tapi skjp je....dh nama nye lelaki....huhuhuhu.....laju ttp laju.......huhuhuhu....kerisauan di hati muncul kembali.....

8 comments:

atty's said...

salam ieyna..tu ler..suh adik drive carefully okeh..smart kaler merah tu..
nmpk elegant
tp kekdg drive carefully pun nak kena tetap kena..mcm kty..huhuuh..

eya said...

smartnye kete..

IEYNA said...

hi kty... :) ...2lah, dia mmg suke bwa laju2...ina yg takut...huhuhu...kete smrt mcm tuannye gak.. :p

hi kak eya..thankz... :) .... kereta si dia bukan kete ina...hehehhe

nanonano said...

Ya Rabbi..
teruk kete tu
seb bek xde pe2 kejadian yg xdiingini..
alhamdulillah..

beringat la lps ni..

smart gler wohh kete,
orgnye pun mesti smart neh
:D

nanonano said...

wahh 2-2 blog nano cik yumici dpt terjah,
hihi ok me link yu too
:)

IEYNA said...

chenta hati mmg smart... :)

ahaksss :p

~Cinta Milo Ais~ said...

cantiknya keta warna merah...sangat bergaya huhu

wallpapersdeco said...

hi have a nice day.. looking for wallpapers for your house? or your friends/relative interested, visit my blog!