Wednesday, December 17, 2008

Aku ingin bertanya.....

aku ingin bertanya kepada semua...


adakah penulisan ku ini pernah membuat hati kalian terluka?


adakah penceritaan ku ini pernah memburukkan kalian?


adakah penulisan ku ini ada membuat insan berduka?


adakah penulisan ku ini mengganggu kehidupan kalian semua?


aku suke menulis


aku suke bercerita


setiap cerita ini, sume cerita tntg diriku


tntg gembira ku, tentang duka ku, tentang kebahagiaan ku, tentang kejayaan ku, tentang kekalahan ku


salahkah klu aku berkongsi kebahagiaan, kegembiraan, kedukaan, kejayaan ku pada semua org


perlukah aku menghentikan sume penulisan ku ini


aku tidak pernah minta kalian baca setiap ayat yg telah ku coretkan


jika setiap cerita yg aku tulis, menyakitkan hati kalian, SERIBU KEMAAFAN aku pinta


aku masih berfikir lagi


perlukah aku menghentikan penulisan ini.......


tetapi, itu lah yang DIA pinta


HENTIKAN....


aku sangat kecewa...

16 comments:

Qi_Cinoi.Lavigne said...

haha.aku rase hmpir sume blogger pernah rasakan ini.
tapi bagi aku, persetankan.aku tulis apa aku nak.klu xnak baca, bleh la tekan X kat atas tu.tutup je.its ur blog anyway.

♥ berry said...

kdg2 sY trut rasa sprti ini
tkt myakitkn at & wat org mluat mbaca
tp btul gak kata Qi_Cinoi.Lavigne
klu xmau bc..closed je
:D

goasop said...

blog kita hak kita. =)

kak ieyna jgn delete tau.

Nik said...

sharing is caring...

★ Nu♥ℜul ★ said...

dont be sad

yOnnA said...

ouh parah ini.
apakah beliau adalah kekasih hati kamu?
:)

babe,
tak perlu sampai hentikan penulisan ini...
bicara2 kamu tak pernah menyakiti hati sesiapa.
maybe DIA rasa kamu terlalu exposekan peribadi kamu di sini.
kat cni tmpat public.
satu dunia boleh baca apa kamu tulis.
maybe dia tak suka..

tapi,
jgn sampai berhenti.
saya tak nampak relevannya kamu mendengar ckp beliau

idayusof said...

sape yang suh benti tulis ni ieyna? alaa hai. yus aritu pon tutup blog jap. tapi bukan sbb orang lain.. mmg sbb otak tgh x btol.

tapi kalau mmg suka buat something, awat nak benti menulis plak kan..

maybe, just kalau rasaa terlalu peribadi, tak yah tulis. hehehe.

MiSya said...

adududuhhhh....cianyya dgn ina...jgns sedih2 ah.....chayo..chayo....syg dn blog ina ni....

Mak Su said...

jgn hentikan blogging jika benar2 blogging, ada mulut org mmg tak leh tutup, jenis tak tapis, sebab mereka ni jenis ingat diri mereka bagus sangat... gajah jauh nun nampak, kuman depan mata tak nampak :(

ZaiMuN Erin Yahyah said...

yezzaaa... perjuangan harus diteruskan...!!!
Dun give up my dear..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sabar la dik...
akak pun pernah rasa perasaan mcm ni...

nak letak n3 pun..kekadang kena fikir nak jaga hati para bloggers n silent readers nih....


ab geldofg said...

tlislah apa saja..jgn pduli apa org..nak luka tk

IEYNA said...

CINOI : ntahlah cinoi...poning kpalo eden....hehhehehe...

BERRY : susah nk jga hati org ni...rasenye penulisan cik yumici ni xpernh nak sakitkan ati org...huhuhu

GOASOP : xdelete...juz malas nk tulis skrg...hehehe..dont worry...stiap perkembangan rakan2 blogger akan cik yumici ikuti k :)

NIK : betul beyul betul :)

NURUL : huhuhuhu....xsedih :( yeke xsedih? :p

YONNA: DIA xpernah menghalang utk cik yumici mnulis...cume dsbbkan mslh yg ntah ape2 ntah, blog ni jdk mangsa....ada silent reader yg xpuas ati ngan kebahagiaan cik yumici...salah ke aku bahagia ???

IEYNA said...

CIK YUS : klu cikyus tgk dlm blog ina ni xder yg terlalu personal ina ceritakan....juz simple story je..emmmm payahlah nk jaga hati insan yg ina xknl ni....huhuhuhuhu....

MISYA : mmg syg gile ngan blog pinky ni....heheheheh :)

MAKSU :thankz maksu...maksu je yg paham kan...huhuhu

ZAIMUN ERY : thankz :)

YANIE : silent reader!! yup...payah nk jaga hati dia... :( tapi cik yumici xbuat salah ngan dia?

AB GELDOFG : tulis tulis dan terus tulis...tapi bukan pasal kebahagiaan ku lagi....

ab geldofg said...

ko ni lain mcm je

IEYNA said...

apa yg lain macam ab geldofg?????? emmmmmm....