Tuesday, January 20, 2009

Ayam den Lopeh.....

bagi sesiapa yg xmengenali diri ni, aku sbnrnye org N9.....TAPI, bukan tulen N9....kire kacukan gak arrr...coz mak ayah aku bukan berasal dari N9....JOHOR + MELAKA = N9.....hah boleh dikire kacukan gak tu walaupun hidung ku xmancung, pipi xgebu, kulit tak putih....hehehhehehhe


sesiapa anak jati N9, mesti pernah dngr lagu AYAM DEN LOPEH kan....lagu tu best tapi aku xlancar pun....yang ngajar aku nyanyi lagu ni pun CHENTA HATI coz dia mmg anak jati nogori....masa aku nyanyi lagu ni dpn dia bnyk betul correction tang sebutan lirik.....hehehehhe.....sebutan nogori aku xbetul, katenye lah...


mungkin dsbbkan kitaorg boring, lagu ni bleh plak terkeluar dari mulut dia.....sedap di dngr...so dlm kete ontway g jalan2, aku suh dia nyanyi spnjng perjalanan kami....dan akhirnye aku berjaya menghafal corus lagu tu je..... :) ....



**versi nogori sembilan**

poie ke mano dek, kualo pilah
batu berapo dek, duo songah
rumah yang mano dek, topi sawah
berlangser meghah....


**versi melayu**

pergi ke mana dik, kuala pilah
batu berapa dik, dua setengah
rumah yang mana dik, tepi sawah
berlangsir merah....

5 comments:

Tirana said...

Pernah dengar lagu ni..memang sedap walaupun tak faham..hehehe...kena pasang telinga betul2 baru nak faham..

Mak Su said...

wow! darah kacukan. maksu darah plain sajork. oops! tapi dua2 pun nogori 9, rembau.

tapi lagu tu maksu tak pernah dengar ler... :(

ku tak sempurna said...

aku suka lagu ni... tp of coz tak betul sebutannya... pelik je...
sebab aku bukan kacukan mcm ko... :D

sbb aku tak duk n9..

sbb kawan aku takde yg dr n9...

p/s : serius aku suka lagu ni... tak tipu...

IEYNA said...

tirana : lagu ni mmg sedap di dngr... :)...ayam den lopeh oooo ooiii ayam den lopeh....

maksu : mak su org rembau ek...xkn xpernah dngr kot...huhuhuhu

IEYNA said...

KTS : xper, org bukan N9 pn mmg suke dngr lagu ni...ko pun sama walaupun ko bukan kacukan mcm aku....hehhehe

dok n9 tapi loghat biase je aku ni... :)