Tuesday, January 13, 2009

Akhirnye Memey muncul jua....

NAMA: Suhaiza Suhaimi
TARIKH LAHIR: 25 Mac 1988
ASAL: Kota Tinggi, Johor
PENDIDIKAN: SPM



kemunculan memey mmg ditggu2 oleh org ramai termasuklah aku......hhehehhee....sume nk tau penjelasan memey berkenaan kes khalwatnye...lps je dia ditngkap khalwat bersama norman, memey terus menghilangkan diri....


tepat jam 12 tghari, MEMEY dengan beraninye muncul dlm wanita hari ini.....nmpk ayu n sopan memey ketika itu...berbaju kurung pink...wah warna fvrite aku plak tu... :) ....dlm WHI memey bukan shja ditemani oleh dua org pengacara WHI yg cune tu(aku xtau nama diaorg), tapi juga memey ditemani oleh wartawan2 yg smemangnye menunggu kemunculan memey....wartawan yg paling aku perasan adalah ABG RAMBUT KETAK....hehehhe...wartwn melodi...mguni punye melodi mesti ada citer sensasi pasal memey...michel pun ada...tgu je lah soalan maut dari michel tu... :) ...


emmmmm..cmne nak ckp ek...ni juz pendapat aku je lah...aku harap peminat norman n memey xder yg marah2 apa yg aku cube tuliskan ni...hehhehe...jgn emo sngt tau.... :p ... dlm kes abby, norman n memey ni aku lebih berpihak kpd abby...kenapa? coz bagi aku abby xsalah dlm hal ni....masa aku tgk muke memey dlm tv hari ni, rase marah n geram pn ada kat dia...tapi 2 lahkan, bnda dh jadik dh xbleh nk elakkn...


yg xbleh blah tu bile memey puji norman....norman seorg yg ada misi n visi tersendri...hahahhhaha...klakar rasenye...mmgla ada misi , misi nk kawen dua... :) ... pastu perkataan memey yg slalu sebut plak "saya xmenyangka...saya xmnyangka"....bnda dh jdi mmg lah tak disangka....terlalu mude utk memey menyangka sume tu kan...


mula2 muke memey memang rilek je time temubual tu....tapi bile ada sorg pemanggil ni mcm emo giler kat dia, dh mula marah2 coz rapat ngan laki org, muke memey mmg berubah....time dia jwp setiap soalan, nmpk airmuke dia yg dh nk nangis...tapi dia tahan je...cian, mmg kesian tgk memey..tapi perkara tu dia yg buat so kenelah tnggung kan...tapi aku xbrapa nk kesian pun....sorry 2 say.... :)


betul kata sorg wartawan ni, selama ni bile org tnya memey akan cakap norman hanya kawan...smpi skrg pun memey cube menafikannya...tapi khalwat ni bukan benda main2..melibatkan maruah seseorg....so bile dh smpi tahap kene tngkap khalwat ni bukan stakat kawan lagi dah....mungkin lebih dari tu kan...xbleh nk ckp lebih2 sbb xnmpk...hehhehe


dlm kes ni, bgi aku norman turut bersalah....dh ada family bahagia, anak2 yg comel, wife yg cntik tapi still nk buat jahat kat luar....lelaki bila dh ada duit, ada kuasa boleh lupe diri....sume benda nk buat tanpa pk anak bini....last2 anak bini tinggalkan dia....aku tak simpati lngsung ngan norman walaupn dia nangis time cerai ngan abby coz bgi aku airmata dia airmata palsu...hehehheh...pelakon kannnnn....


ramai kata abby garang, suke marah2 norman....emmmm yeke? leh caye ker?klulah abby tu garang sngt, xkn masa penceraian pertama dia, norman brsungguh2 nk rujuk balik....klu lah abby tu control norman, xkn lah abby izinkan norman bekerja smpi lewat malam...so sesama lah pk k....mgkin abby garang ada sbb...sbb dia sygkan suami dia....sayangkan rumah tngga dia....so dia kene tegurlah kot2 ada benda yg norman salah buat...


ni lah perkara yg paling takut di dalam sesuatu perhubungn n perkahwinan...kehadiran org ke 3...disbbkan org ketiga segala kemungkinan akan berlakukan....jujur n setia lah pada setiap psngn...terimalah kelebihan n kekurangan pasangan msg2....klu nk cari yg sempurna mmg susah...manusia manalah ada yg sempurna....jika dh bhgia knp mesti mencari kbhgn yg lain....!!!! kekayaan, kecantikan, keglamoran xkemana...pinjaman dunia je....yang penting memey tetap salah....hehhehehehe...

14 comments:

Mak Su said...

isu bini garang: maksu ni mmg grg kat rumah, esp ngan anak2, habis tu sapa nak disiplinkan mereka kan?

yang best tu, ada sora sumbang kat paksu tu pengecut, ikut telunjuk bini, padahal dlam byk hal, maksu biar dia buat keputusan :(

muka maksu mmg tak comei, mmg aura garang, tang tu boleh kata, apa nak buat, benda dah jadi (mmg muka dah jadi macam ni, apa nk buat agik, kan)

tapi tang menda yang kita boleh nampak visionnyer keruh or jernih, tang tu kita, insyallah, boleh elak, kalau kita jujur :)

IEYNA said...

stuju ngan kata2 maksu..."apa nk buat benda dh jadik"...sume org akan ckp mcm tu klu dh wat salahkan...

tapi stiap ksalahan tu kite bleh elakkn klu berfikir dahulu akan kbaikan n keburukan nye.. :)

NoU said...

wah....ina bikin panas..hehehe
aku sajer drop by..nanti dtg lah blog aku...aku dah create khas untu korang...hahahha
nmazlia.blogspot.com

yOnnA said...

si memey ni mmg muka plastik!!
asyik2 ulang ayat yang sama!!!

asyik2 saya tak sangka,
asyik2 semua ni hikmah,
asyik2 saya terima dugaan ni,
asyik2 family saya boleh menerima..
bla..bla..

sakit jiwa raga la tgk komen2 dia.
and caller sorg tu serbu dia hahaha..
naseb la whi terus cut line org tu. ye jugak.dah tau tu laki org,kenapa berkawan rapat.

for me,mmg memey tak profesional lgsg.plus dia kan baru 20, so jawapan pun mcm budak2. kenapa dia nak kene mengangis? kenapa nak buat2 muka annoyed gila? kenapa lepas abby and norman cerai baru dia nk muuncul? haihh. geram bila pk2 balik. jawapan dia semalam tu seolah2 dia tak rasa bersalah lgsg!

eh eh dah lepas geram lak kat cni hahha
sorry cik yumici :p

eya said...

akk pon x kenan ngn memey tu smlm.
wat2 muke sedih kunun..

yani_worldpeace said...

ala ruginya xdapat tengok...aku pun nak gak mengutuk2 pompuan tuh...biar dia malu satu malaysia...getek!!!

The Lock said...
This comment has been removed by the author.
The Lock said...

minggu dpan nak pi tenggaroh 1 umah sepupu. nak tya2 lah citer org kg sana pasal memey... hehe...

naz ilyn said...

salam...

tak sangka pulak dia orang johor... tenggaroh ngan kluang bukan jauh sangat pun...

tapi perkataan yang pertama berdetik kat hati sy ialah berani betul budak ni muncul kat tv kena soal lagi.

best betul dengan pemanggil yang lepaskan geram kat memey berubah abis muka dia.

kalau dah laki orang buat apa nak kawan rapat-rapat... orang lelaki ni suka jer kalau ada perempuan yang tergedik-gedik kat dia.

IEYNA said...

wah noyu..sudah aktif blog ka..bgus2... :)

xper yonna....sume org mmg geram ngan memey...plastik beb...hehhhe

betui tu kak eya...konon2 sedih... :p

getek...hehhehe..lama xdngr ayat tu kak yani....xper tgk dlm youtube pun ada...

pakcik the lock, jgn lupe tulis yg terkini pasal memey k...xpernah g tenggaroh lagi...hehhe

hi kak naz....yup, mse pmggil dok marah2 memey, tv3 trus cut apa yg org tu cakap kan..hehhehe..memey tahan nangis masa tu...

znurulizatie said...

salam eina.selama nie just silent reader but for this isue..i want to say something..

pernah terjadi dalam kehidupan akak..mmg rasa mcm2 rasa..masa tuh..dikhianati bagai..sedih..semua..sebab org ke3.

saat ini pun bohong kalo akak kata akak sudah memaafkan..mungkin dimulut akak ckp maaaf tp dihati..lgpun akak bukan nabi.lagi kalo lihat anak2..dan tanggungjawab my ex pd anak2nya

tp bila pkir positif..ade hikmahnya..now i'm happy wit my life and my family..secara slow2 akak cuba dan cuba utk memaafkan insan itu..walupun payah..

pasai memey..dia tak rasa camne abby rasa..tunggu je le hukum karma..nya

from : mamanurul

IEYNA said...

ina pn silent reader gak dlm blog mamanurul.... :)

thankz coz sudi tinggalkan jejak dlm blog ina ni...

ina blum kawen...ina berharap sngt agar klu jodoh ina dh smpi, perkara mcm ni xkn terjadi dlm hidup ni...

kdg2 kite dh buat yg terbaik dlm sesuatu hubungan...tapi tak pernah di hargai...

kpd mamanurul, smga tabah k dlm mghadapi ujian yang ALLAH s.w.t turunkan pada umat nye....

hyfa hasan said...

Betul kata2 kamo ye...
norman n memey lah yg salah kan..

emm..hari tu datuk member nampak memey kat kuantan...
masa tu datuk member tu jumpe memey kat 7E..
kuantan...kan kmpg norman...

IEYNA said...

hi hyfa hasan...

wah...ye ke...!!!cik yumici mmg xsuke memey n norman tu...plastik giler...pure2 xbersalah je diaorg tu... ;p