Wednesday, April 22, 2009

Kesian Adik Saya :(

:: adik ku AZURA ::

cik yumici ada sorg je adik..adik pmpuan cik yumici cune..tapi cune lagi akak dia ni.... (^_^)....nama adik cik yumici AZURA...dlm family juz panggil ADIK je walaupun umur dia dh 24tahun....sampai ke tua lah panggilan adik tu nnti..... :)


hari ni cian ngan adik...DUA H/P ADIK HILANG KAT SURAU MASA DIA TGH SOLAT .....adik ontway nk balik kg arini....smpi je terminal adik singgah solat jap....adik kata h/p di
a letakkan sebelah dia je..lepas je solat adik terkejut tgk beg dia terbuka....dua h/p nokia adik hilang...yg paling adik sayang h/p nokia N70 yg adik beli dngn hasil titik peluh dia sndri masa dia keje tahun lps.....adik nangis...tapi dh xleh nk buat apa...benda dh hilang...aku try call no adik tapi hampa....hp tu dh di off kan.... adik dah 2 kali hilang h/p....ditempat yang sama...n situasi yg sama jugak iaitu masa solat....


:: sape comey.... (^_^).... ::

pelik !!!! kat tmpt beribadah pun nk mencurik lagi.....xder keje lain ke.....hanya satu doa aku sebagai kakak " mintak2 h/p tu biarlah meletup masa pencurik tu tgh syok bergayut.....biar terbakar hangus telinga dia...emmmm....
( ok ke doa aku pda pencurik tu ek....xkejam sngt ke...... :) .......
ahhhh kejam lagi pencurik tu pada adik aku...... )



dah adik, jgn nangis2.....dh 2 kali bnda ni jadik...so kene lbh waspada n hati2.....xpe, suh cik abg belikan h/p baru utk adik k....bf adik kan sayang adik.....hehehhee (^_^) .....




10 comments:

eya said...

kalo da tempat solat,da tentu poan punye keje dok mencurik. adeh..wat malu kaum poan je..kalo time solat kan,letak beg kat depan,jgn letak sebelah..tkt ms kite dok sujud,time tu ade tgn panjang.

IEYNA said...

betul lah kak eya..ina kalau solat beg mesti letak dpn...adik ina cuai sngt ni...huhuhu..cian dia..2 kali kene kat surau....

Qi_Cinoi.Lavigne said...

hmm..aku pon pggil die adik kan.padahal sebaya..cess..sian adik.lenkali suh letak kt depan, biar die nmpak.hehe.
kimsalam kt adik, ckp kt die, hilang hp nnti dpt hp lagi best! kak ieyna kan dah keje, bleh r pow.wahaha

Mak Su said...

bahaya tu, kat mana2 tempat tu tak boleh dipercayai sgt... nama pun manusia, byk kerenahnya.

IEYNA said...

cinoi : hehhehehe...a ah kan..pelik tapi benar....riak adik aku konon2 dia muda drpd ko..sdgkan sbaya...huhuhuhu..h/p 3310 leh lah aku belikan...asyik kene pau je ni...


mak su : betul tu maksu..org xtakut dosa...mcm tu lah..time solat pun nak buat keje jahat.... :(

~dARlee zURiS~ said...

kat dlm surau pun nak mencuri ke??
ish ishh...
apa lah nie org
buat malu je
tak pk dosa ke??

kesian adik..
takpe...maybe ade rezeki dpt hepon lagi best ke
takpun..kakak leh ar beli hepon kat adik kan? ;P

Mak Su said...

ya ieyna, puisi maksu sendiri :)

[b][y][t][i][e] said...

sape la yg curi tu mmg la sengal..dlm surau pn leh buat dosa..

papepn,lps ni kite sume mmg kene lebih hti2 coz kt tmpt beribadat pn dh x selamat..huhu..

manusia..manusia.. =(

atty's said...

siannya adik ina.mesti ler dia sedih..
kalo jumpa itu pencuri..siat2 kulit dia..

len kali suh adik ltk beg kat depan tau.

cIk pEnNa said...

si adik tuh sebaya sy ler!
;)

org srang nih dah x eran dah tempat tuh tempat beribadat ke..tempat apa ke..
asalkan hajat ati kesampaian!