Tuesday, August 25, 2009

Perasan tak...?? ...Kisah kita samakan.....

" ieyna aku dapat jadik cikgu....1hb 9 ni aku kene ngajar kat sekolah lama aku...huhuhuhu...nervous arrr...xtau nk ajar cmne... bagi tips cikit...."


:: kenangan kita bersama.... ieyna n gha ::


msg ni aku dapat pag tadi....my luvly frenz, pn najiha@jijin dapat mengajar kat sekolah lama dia kat JB...wah, syoknye.....dekat je ngan umah....



" ieyna ko perasan tak, kita ni sama je kan....study kat poly, pastu dapat keje di bawah kementerian yang sama (kementerian kesihatan), pastu smbg study kat UTHM n last ko dpt jadik cikgu, aku pn dpt jadik ckgu.....kebetulan kan ".....



xsgka kisah aku n gha lbh kurang sama je....detik perkenalan kami masa kat politeknik johor bahru...xsilap tahun 2001...pastu trus jadi bestfrenz...hbis study kat poly kami sama2 mntk keje gomen...pembantu unit rekod perubatan N17.....gha dapat kat jhr n aku dapat kat n9....dua2 keje di bawah kementerian kesihatan malaysia...gha gelakkan aku coz aku mmg xsuke hospital...tapi dpt plak keje kat hospital...huhuhu....redah je....walaupun kite dh jauh masa tu kite still contact lagi kan..... (^_^)



setahun lbh keje, msg2 planng nk smbg wat degree...aku n gha dpt smbg kat UTHM....wah sronok giler coz dpt jumpa lagi...3thn kami bersama2 kat uthm....study sama2, dok umah sama, sebilik, sebantal (aku suke pakai bntal gha...hihihihi), n yg paling penting kitaorg suke bergaduh....(ye ke gha ??? lbh kurang lah ek.....)....org tua kata bila ada depan mata gaduh je, bile xder mencari... (^_^)....




lps msg2 dh konvo, gha buka salon kecantikan kat umah dia...aku plak mula2 jadik programmer n skrg bergelar guru.....xlama lagi gha plak bergelar guru....wah, cerita kita hampir serupa kan....sronok nye bile aku dngr ko nk jadik ckgu coz aku tau ko mmg xminat bidang ni....gha ni power bab2 coding, so dia lbh ke arah tu....tapi bukan rzki dia...xlama lagi gha dh nk jadik ckgu cikgi...agak nye cmne lah pelajar ko nnti ek...coz ko kan garang.....hihihihihi....




ermmmmm tapi kan gha ada satu je yg kita xsama....!!!!!!!


. . . . . . . . .


.
. . . . .



. .
. .


. .



.



KO DH KAWIN, AKU XKAWIN LAGI....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....



6 comments:

:: kewek :: said...

lor ye ke??tahniah la kat jiha..cikgu gstt gak ke ina..bertambah lagi la cikgu berkaliber..hehehe

Qi_Cinoi.Lavigne said...

abeh ko bileee beb.

[b][y][t][i][e] said...

hehe..mmg hmpir sama la..

nway,congrats to kwn cik yumici..

insyaallah,nnt cik yumici lak naik pelamin..sbr ye..hee

Mr.M :- said...

JaNgan Dapat Suami Yang Same udah,, Tp Ape Salah KAn..??? :-0

NoU said...

wah...tu namanya sudah tertulis ko ngan jiha camtu...sentimental plak aku baca...heheh. anyway tahniah kaka giha.. u too kakina..miss u..

jijin said...

ada lagi satu yang tak same beb.. muka aku tak de satu pon taik lalat.. hehehehe