Monday, April 18, 2011

Entry Sedey Buat Qayyim n Ummi


Ketika entry nie ditulis, papa on t’ way ke KLIA….mgkn baru smpi bahau…mood arini xbrapa nk ceria…qayyim pn pagi2 dh meragam…wktu tido qayyim sepatutnya jam 10 smpi 12lebey…tapi arini kol 11 dh bgun nangis2…qayyim mcm tau2 je papa akan “meninggalkan” kite berdua….tinggalkan ummi n qayyim demi tugas papa…3 bulan kite xdpt nk jumpa papa….

Smlm papa dpt call dri opis…papa kene blayar hari nie jgk…papa xleh nk tolak coz papa dh cuti hampir 4 bulan coz jaga ummi time ummi mengandungkan qayyim 7bulan lagi…walaupun papa xbersedia nk naik kapal lagi, tapi demi tugas papa kene laksanakan…klu ikutkan papa akan naik kapal dlm hujung bulan 4…dptlah papa jaga ummi smpi ummi hbis pantang…tapi hasrat papa xkesampaian...ummi xmenghalang papa pergi walaupun ummi msh dlm pantang lagi...sbb ummi tau, papa pergi demi tugas n cepat papa g blayar cptlah papa balik...insyaallah tahun nie papa, ummi n qayyim leh smbut puasa n raya sama2...


Sblm papa pergi tadi, bnyk pesanan papa sampaikan pada ummi...n salah satunye, papa nk ummi jaga qayyim baik2...tipu klu ummi kate ummi xnangis...msa ummi tolong papa packing barang2, ummi dh stat sedey2 dh..nangis2...papa cool je...tapi ummi nmpk mata papa merah...(mgkn papa tahan sedey...) ..... ke airport ayah yg tolong hantarkan...ummi nk ikut tapi papa xbagi coz ummi msh dlm pantang...bile papa masuk kete jer, ummi tahan airmata...hati nie sebak giler...


xmo arrr tulis entry ni panjang2 lagi coz ummi dh stat sedey balik....bertakung airmata nie....ishhhhh ummi nie mcm xbiasa plak kene tinggalkan...(kali nie lain sikit arrrr maybe dh ada qayyim kot)....sejauh mana pun papa, ummi n qayyim akan sntiasa merindui papa....ummi doakan papa slamat smpi ke labuan...


p/s : mgudpn 25hb qayyim kene g klinik...timbang berat...masa 20hari berat qayyim dh naik 3.60kg....sian papa...papa nk temankan ummi g klinik...nk tau berat terbaru qayyim, tapi tak kesampaian.... :(


4 comments:

Mak Su said...

take care

IEYNA said...

thankz mak su :)

atty's said...

takecare ieyna..tak mau sedih2 tau..
yg penting raya taun ni leh raya sama2..

Miss Meen said...

laaa...sian qayyim...
Kak ina m0ga tabah ye.. xm0 sedey2 dah ..
Naseb muka qayyim mcm abg zam ^_^
Tuah tuee...